Gå til indhold

Yago Bundgaard

Medlem - Tidligere rektor på det daværende Langkaer Gymnasium

Yago er udpeget som medlem af Rådet for Etniske Minoriteter i 2018 af tidligere integrationsminister Inger Støjberg. Han har i en årrække været leder af gymnasiale uddannelsesinstitutioner i og omkring Aarhus. Først som vicerektor og rektor på det daværende Langkaer Gymnasium og indtil oktober 2019 som uddannelsesdirektør for AARHUS TECH’s gymnasiale uddannelser.

Yago har siddet med i flere bestyrelser mv. bl.a. i bestyrelsen for Aarhus International School, Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab, BSS, Aarhus Universitet, Uddannelsesudvalget ved administrationsbachelor-uddannelsen i VIA og Advisory boardet ”En vej ind i fællesskabet”, Aarhus Kommune.

Yago kan særligt bidrage med hans erfaringer fra arbejdet med at tilbyde unge med minoritetsbaggrund en almendannende gymnasial uddannelse, og med hans erfaringer med de forskellige udfordringer, der opstår når minoritetsgrupper møder en fast forankret uddannelsestradition. Han har i den forbindelse været aktiv i debatten om elevfordelingen på landets gymnasier og har konkret bidraget til både et høringssvar og et debatindlæg om emnet.