Gå til indhold

Aktuelt

Opdaterede materialer om Covid-19

Nyhed
12 May, 2021
I forbindelse med genåbningen af samfundet og folk så småt bliver vaccineret har Sundhedsstyrelsen opdateret og oversat materialerne om vaccination, anbefalinger til socialt samvær, smitteforebyggelse og test.

Vaccination

Pjece om COVID-19 vaccinerne i samarbejde med dansk-muslimske organisationer

Sundhedsstyrelsen har sammen med en række dansk-muslimske organisationer skrevet en pjece, der svarer på nogle af de spørgsmål, der kan fylde for borgere med muslimsk baggrund. Den er på vej til at blive oversat til flere sprog. Den kan hentes via følgende link:

Spørgsmål og svar om islam og vaccination mod COVID-19 - Sundhedsstyrelsen 

 

Plakat om bivirkninger ved vaccination

Plakaten om bivirkninger ved vaccination mod COVID-19 er blevet oversat til fem sprog (arabisk, engelsk, somali, tyrkisk og urdu). Plakaten giver eksempler på almindelige og sjældne bivirkninger ved vaccination mod COVID-19. Plakaten kan hentes via følgende link:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Plakat---Bivirkninger-ved-vaccination

 

Pjece til dig, der er vaccineret

Sundhedsstyrelsen har udgivet en kort pjece med anbefalinger til personer, der er færdigvaccinerede . Pjecen er oversat til forskellige sprog og kan hentes via dette link:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Til-dig_-der-er-vaccineret

 

Nye anbefalinger til socialt samvær

Pjece om gode råd til socialt samvær

Der er kommet nye anbefalinger til socialt samvær i forbindelse med genåbningen af samfundet og hævelsen af forsamlingsforbud inde og ude. Pjecens gode råd om socialt samvær i en tid med Covid-19 er derfor blevet opdateret. Pjecen er ved at blive oversat til engelsk, arabisk, somali, tyrkisk og urdu og kan findes via følgende link:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Sundhedsstyrelsens-gode-raad-Social-samvaer-i-en-tid-med-COVID-19

 

Gode råd til fejringer og private arrangementer

I forbindelse med, at der er kommet nye anbefalinger til socialt samvær, har Sundhedsstyrelsen udgivet en ny pjece med gode råd til fejringer og private arrangementer. Pjecen er på dansk og bliver også oversat til engelsk. I pjecen kan man finde gode råd og inspiration til at følge de smitteforebyggende anbefalinger, hvis man holder et større arrangement. Pjecen er ikke blevet oversat til andre sprog, da det er en lang tekst. I stedet for laver Sundhedsstyrelsen mere målrettet kommunikation om festligheder og arrangementer - se manus nedenfor med gode råd om socialt samvær i forbindelse med Eid. Pjecen kan hentes via dette link:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Private-fejringer-og-arrangementer

 

Smitteforebyggelse

Sundhedsstyrelsen har opdateret pjecerne om, hvad der er vigtigt at vide, hvis man er nær kontakt til en smittet person, eller hvis man har symptomer på Covid-19, så de også indeholder anbefalingerne om, hvordan man forholder sig, hvis man er færdigvaccineret. Ligesom plakaterne ”Hold afstand” og ”Forebyg smitte” er blevet opdateret.

Pjecen ”Vigtigt at vide, når du er nær kontakt” kan hentes via dette link:

Vigtigt at vide når du er nær kontakt - kort version - COVID-19 - Sundhedsstyrelsen

Pjecen ”Vigtigt at vide, når du har symptomer på COVID-19” kan hentes via dette link:

Vigtigt at vide, hvis du har symptomer - COVID-19 - Sundhedsstyrelsen

Plakat ”Hold afstand”
Plakaten med budskabet om at holde afstand er blevet opdateret. Plakaten kan hentes via dette link:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Hold-afstand

Plakat med gode råd til smitteforebyggelse
Plakat med seks gode råd til at forebygge smitte er blevet opdateret. Plakaten er oversat til 10 sprog:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Forebyg-smitte-mod-coronasmitte

Test

Onepager om positivt testsvar efter hurtigtest

Sundhedsstyrelsen har udgivet et kort informationsark til personer, der er blevet testet positiv med ny coronavirus efter en hurtigtest. Her kan man få gode råd til, hvad man skal gøre, hvis man bliver testet positiv efter en hurtigtest. Materialet er blevet oversat til 10 sprog og kan hentes via dette link:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/One-pager---Testet-positiv-med-en-hurtigtest