Gå til indhold

Aktuelt

Højere valgdeltagelse blandt indvandrere og efterkommere

Nyhed
29 Apr, 2020

Efter det seneste folketingsvalg i 2019 er det kommet frem, at  valgdeltagelsen blandt indvandrere er stedet med 4,4 procentpoint og for efterkommere er valgdeltagelsen steget med 10,9 procentpoint. Kigger man på de unge indvandrere og efterkommere er stigningen helt oppe på 17 procentpoint.

Ovenstående tal bliver bragt i en artikel fra Politiken på baggrund af en rapport af professor Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, som forklarer, at ”Valgdeltagelse er den vigtigste sundhedsindikator for, hvordan vores demokrati fungerer. Det lille kryds udtrykker vores samfundsaccept”.

I artiklen kommer der forskellige bud på, hvad grundende til den stigende valgdeltagelse kan være. Kasper Møller Hansen mener at Rasmus Paludans indvandrerkritiske tone og demonstrationer med koran-afbrændinger der har været i foråret 2019, har fået flere til stemmeboksen.

35 årige Iman El-Faour, som er født i Libanon og kommet til Danmark som 1-årig mener, at udviklingen skyldes at mange udlændinge har oplevet og set hvordan der er blevet sagt mange ikke-gode ting om indvandrere og at de derfor gerne vil vise, at det ikke er muligt at skære alle over én kam.

Læs artiklen fra Politiken her

Rådets forkvinde Halima El Abassi har derudover deltaget i P4 eftermiddag d. 28. april 2020 hvor hun kommenterer på netop denne stigning i valgdeltagelse.

Hun fortæller blandt andet om, at der er blevet skabt større bevidsthed om valgdeltagelse og nævner de valgpjecer REM distribuerede og som blev delt ud med informationer på flere sprog om, hvordan man stemmer.