Gå til indhold

Charlie Hebdo

Nyhed
08 Jan, 2015
Rådet for Etniske Minoriteter er imod al form for vold og fordømmer de gerningsmænd der står bag det brutale angreb på Charlie Hebdo

Rådet for Etniske Minoriteter fordømmer på det kraftigste attentatet på det franske satiriske magasin Charlie Hebdo onsdag d.7. januar 2015. Det er et chokerende og hensynsløst angreb mod forsvarsløse og uskyldige mennesker. Men det er i den grad også et angreb på demokratiet, vores ytringsfrihed og de principper vores samfund bygger på.

Rådet for Etniske Minoriteter er imod al form for vold og fordømmer de gerningsmænd der står bag det brutale angreb. Vi tager kraftig afstand til den måde gerningsmændene misbruger religion til at retfærdiggøre deres vold.

Charlie Hebdos satiriske magasin er et godt eksempel på, at ingen er og bør være hævet over kritik eller satire. Det frie ord er et afgørende våben mod vold, og vi må ikke lade attentatet skabe frygt og mistillid.

Rådet for Etniske Minoriteter vil gerne udtrykke den dybeste medfølelse med de pårørende til de dræbte og til de ansatte på Charlie Hebdo.

Det er et tragisk og sørgeligt angreb, men det vil samtidig forevige Charlie Hebdos budskab og omverdens reaktion har vist, at vi er mange, der ikke vil lade os skræmme.

Med venlig hilsen

Yasar Cakmak

Formand for Rådet for Etniske Minoriteter