Gå til indhold
Infokampagne i forbindelse med Covid-19

Infokampagne i forbindelse med Covid-19

Nyhed
20 Mar, 2020

Rådet for Etniske Minoriteter har brug for jeres hjælp til at videreformidle informationer om Covid-19 i de etniske minoritetsmiljøer i Danmark.

Følgende tiltag er blevet gjort for at udbrede information om Covid-19: 

Rådet for Etniske Minoriteter håber, at I gennem jeres store netværk vil bidrage til, at materialet kommer bredt ud til hele målgruppen.

Gennem ALS Research opfordrer vi til at videregive idéen om, at optage en kort video, som postes på de sociale medier, hvor der opfordres til, at man - hvis man kender nogen, der ikke taler godt dansk - oplyser dem om, at der findes en hjemmeside (Coronadenmark.dk), telefon-hotline og chat, hvor de kan få info og hjælp på deres modersmål.

Se på følgende link Halima El Abassis video: 

https://www.youtube.com/watch?v=ldACqOmO7w4&feature=youtu.be

Der vil løbende blive lagt yderligere materialer på hjemmesiden (SIRI). Derudover vil der løbende blive optaget film på forskellige sprog, og disse film vil også blive gjort tilgængelige, så snart de er klar. 

Som en del af oplysningsindsatsen vil der også blive trykt plakater, der kan hænges op lokalt. Der arbejdes pt. på at udvikle en plakat. Hvis der ønskes at modtage plakater vil vi bede jer om at skrive til [email protected]

I må meget gerne fortælle os hvis der er noget, der mangler eller som kunne gøres bedre i informationsindsatsen.

I er også velkomne til at kontakte rådets sekretariat på tlf.nr. 72 14 21 88 eller sende en mail til os på [email protected]

Rådet opfordrer til dataindsamling på etnicitet i forbindelse med Covid-19

Rådet for Etniske Minoriteter opfordrer til, at der bliver lagt større interesse i ulighed i Covid-19 eller den sociale/og eller etniske gradient for Covid-19. 

Læs artikel fra Politiken, hvor Halima El Abassi opfordrer til netop dette her 

Oplysningsmateriale om ramadan 

En række dialogpartnere har i samarbejde med Styrelsen for International Rekruttering- og Integration (SIRI) og sundhedsstyrelsen udviklet oplysningsmateriale om, hvordan man på en forsvarlig måde kan holde ramadan i en periode med Covid-19, så man passer godt på sig selv og sine medmennesker.

Dette er endt ud i fire gode råd:

  • Bryd kun fasten med dem, som du bor sammen med. Lad også tarawih-bønnen og spirituel retræte (itikaf) foregå derhjemme, og kun med dem, du bor sammen med.

  • Lad være med at mødes mere end 10 personer. Det gælder også i parker, naturen og lignende.

  • Hold to meters afstand til andre, når du er udenfor hjemmet, og undgå fysisk kontakt som håndtryk, kram og kindkys. Sørg for god håndhygiejne og host/nys i ærmet.

  • Fejr kun eid med dem, som du bor sammen med

Disse fire gode råd er blevet oversat til en række forskellige sprog, og dette er både blevet formidlet til tekst og en kort video. Oversættelserne af videoen bliver lagt på hjemmesiderne løbende.

Se materialet på følgende links til hjemmesider: