Radioindslag

Rådets forkvinde Halima El Abassi udtalte sig i Radio4 programmet "Gud Fader Bevares" d. 4. juni 2020 om hvad der gør det svært for kvinder at bryde ud af et muslimsk ægteskab og hendes budskab om at kvinderne skal styrkes gennem uddannelse, arbejde og opnå selvstændighed som led i at blive stærkere og få mulighed for at komme ud af disse ægteskaber. 

  • Hør Halimas udtalelser i programmet 34 minutter inde i programmet her

Halima El Abassi udtalte sig i P1 Debat d. 27. maj 2020 om negativ social kontrol i forbindelse med sagen om Huda Ali Ahmed, som blev dræbt i Syrien af sin mand. 

  • Hør Halimas udtalelser i programmet her 45 minutter inde i programmet. 

Halima El Abassi har i P1 udtalt sig om en rapport fra Als Research og Københavns Kommune om ”Social kontrol som barriere for etniske minoritetskvinders beskæftigelse i Københavns Kommune”.

Halima el Abassi deltog d. 24. oktober 2019 i debat på P1 om en medborgerskabsundersøglese der viser, at 48 pct. af indvandrer ønsker et forbud imod religionskritik. 
Undersøgelsen er lavet af Udlændinge og Integrationsministeriet. Halima deltager i debatten, hvor de opsigtsvækkende resultater diskuteres. Debatten går bag om de nøgne tal og forsøger at finde mere nuancerede forklaringer på resultaterne.

  • Hør hele P1 debatten her

Halima El Abassi udtalte sig i Radioavisen på P4 om vigtigheden af de kommunale integrationsråd som et talerør for etniske minoriteter. (udsendelsen er taget ned fra DRs side) 
 

Tidligere formand, Yasar Cakmak, blev d. 25. april 2016 inviteret af Radio 24/7 til at kommentere på Rådets beslutning om, ikke at underskrive København Kommunes charter for demokratiske værdier for antiradikaliseringsarbejdet (klippet er ikke længere tilgængeligt).