Forkvinden i diverse medier: "Vi skal hjælpe etniske minoritetskvinder med at forlade dårlige ægteskaber"

Forkvinden i diverse medier: "Vi skal hjælpe etniske minoritetskvinder med at forlade dårlige ægteskaber"

Nyhed
15 Jan, 2020
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - har på vegne af Udlændinge- og Integrationsministeriet foretaget en undersøgelse om religiøse skilsmisser. Rapporten viser, at nogle indvandrerkvinder har problemer med at få en religiøs skilsmisse, og at mange af de kvinder, der oplever vold og undertrykkelse i deres ægteskaber, ikke får dem nødvendige hjælp.

HALIMA EL ABASSI, FORKVINDE FOR RÅDET FOR ETNISKE MINORITETER, HAR I FORBINDELSE MED UDGIVELSEN AF RAPPORTEN UDTALT SIG PÅ DIVERSE MEDIER.

Søndag d. 19. januar deltog Halima i programmet Deadline: Muslimske kvinder fastholdes i voldelige ægteskaber. Inviteret ind i studiet var blandt andet Udlændinge- og Integrationsministeren Mattias Tesfaye.

Se hele programmet her.

Kristeligt dagblad kommenterer på rapporten i deres artikel "Muslimske kvinder fastholdes i religiøse ægteskaber", hvor de ligeledes har bedt Rådet for Etniske Minoriteters forkvinde udtale sig. Halima mener, undersøgelsen sætter fokus på”en meget vigtig problemstilling”, der ”er langt mere omfattende, end vi tror”.

Læs Kristeligt dagblads artikel med flere Halimas udtalelser her.

I Udlændinge- og Integrationsministeriets egen pressemeddelelse i forbindelse med rapporten udtaler Halima blandt andet:

”Denne undersøgelse viser, hvor vanskeligt det er for nogle etniske minoritetskvinder at forlade dårlige ægteskaber. Det er glædeligt, at ministeriet har taget det alvorligt og undersøger, hvad der er på spil for de kvinder, som ikke kan få en religiøs skilsmisse. Jeg er enig med forfatterne i, at der er et mørketal på området, og det er vigtigt, at vi handler og imødegår nogle af de udfordringer, rapporten viser. Ellers sender vi et signal om svigt til de kvinder, som bliver fastholdt i et jerngreb af familien.”

Du kan læse hele ministeriets pressemeddele om rapporten og dens indhold her.

Hele VIVEs rapport kan findes her.