Forkvinden Halima El Abassi udtaler sig i diverse medier om negativ social kontrol i Danmark

Forkvinden Halima El Abassi udtaler sig i diverse medier om negativ social kontrol i Danmark

Nyhed
15 Jan, 2020
Debatten blev for nyelig sat på dagsorden i pressen i forbindelse med en undersøgelse af religiøse skilsmisser lavet af VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - på vegne af Udlændinge- og Integrationsministeriet. Rapporten viser, at et betydeligt antal indvandrerkvinder har problemer med at få en religiøs skilsmisse, og at mange af de kvinder, som oplever vold og undertrykkelse i deres ægteskaber ikke får den nødvendige hjælp.

Halima er ph.d.-studerende ved OsloMet, hvor hun forsker i æresrelaterede konflikter og social kontrol. Hun har derfor udtalt sig til diverse medier som både fagperson og forkvinde i rådet.

I nedenstående finder du Halimas udtalelser til pressen samt rådets anbefalinger om, hvordan man kan forebygge og håndtere negativ social kontrol.

I Udlændinge- og Integrationsministeriets egen pressemeddelelse i forbindelse med rapporten udtaler Halima blandt andet:

”Denne undersøgelse viser, hvor vanskeligt det er for nogle etniske minoritetskvinder at forlade dårlige ægteskaber. Det er glædeligt, at ministeriet har taget det alvorligt og undersøger, hvad der er på spil for de kvinder, som ikke kan få en religiøs skilsmisse. Jeg er enig med forfatterne i, at der er et mørketal på området, og det er vigtigt, at vi handler og imødegår nogle af de udfordringer, rapporten viser. Ellers sender vi et signal om svigt til de kvinder, som bliver fastholdt i et jerngreb af familien.”

Hele ministeriets pressemeddelelse                                                 VIVEs rapport 

Halima i Deadline: Muslimske kvinder fastholdes i voldelige ægteskaber.

Søndag d. 19. januar deltog Halima sammen med Integrationsministeren Mattias Tesfaye, i programmet Deadline, Muslimske kvinder fastholdes i voldelige ægteskaber.

Se hele programmet

Halima udtaler sig i en artikel i Kristeligt dagblad:  

Halima mener, undersøgelsen sætter fokus på en meget vigtig problemstilling, som er langt mere omfattende, end vi tror.  Find artiklen med Halimas udtalelser her.

Halima udtaler sig på RED-Centers konference i Nyborg om negativ social kontrol:

Se interview

Rådets anbefalinger om forebyggelse af negativ social kontrol:

Rådets anbefalinger