Nyheder

Nyhedsbrev

Læs Formanden for Rådet for Etniske Minoriteters nyhedsbrev fra december 2016

Arbejdsdøgn i Fredericia

Rådet for Etniske Minoriteter afholdte et arbejdsdøgn med fokus på social kontrol den 9.-10. december i Fredericia. Ved årets satspuljeforhandlinger er der afsat midler til at Rådet kan arbejde med ”Mobilisering af opgør med undertrykkelse og negativ social kontrol”. Rådet havde på baggrund af dette fået Halima El Abassi til at komme og holde et oplæg om inddragelse af familierne i arbejdet med social kontrol, hvorefter Rådet arbejdede videre med deres anbefalinger om negativ social kontrol.

Frivilligrådets årsmøde 2016

Rådsmedlem Abdirahman Mohamud Iidle deltog den 16. november i Frivilligrådets Årsmøde 2016. Deltagerne udforskede mulighederne i at samarbejde på tværs af kultur- og socialområdet i det frivillige arbejde, blandt andet gennem workshops, walk-and-talk, samt inspirerende oplæg.

Høring i Ligestillingsudvalget

Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter Yasar Cakmak deltog onsdag den 30. november i et lukket ekspertmøde i Ligestillingsudvalget om social kontrol på Christiansborg. Yasar var inviteret til at holde et oplæg om samspillet mellem skoler, kommuner og øvrige instanser.

Integrationsdebat på DR1 – Hva’ nu, Minister?:

Rådsmedlemmerne Eline Feldman, Mahmoud Daoud og Natasha al-Hariri deltager i DR1s afslutningsdebat ”Hva´nu, Minister?” torsdag d. 1. december 2016, hvor Inger Støjberg kommer i studiet for at give sit bud på, hvordan vi løser nogle af de integrationsudfordringer, vi står overfor i Danmark i dag. De tre medlemmer skal sammen med de øvrige deltagere være med til at udfordre, nuancere og perspektivere ministerens visioner. Live-debatten sendes kl. 21.55 og er en afslutning på de seneste to ugers tema #videlerdanmark

OS-konference om radikalisering

Rådets formand Yasar Cakmak var den 24. november 2016 af Omegnskommunernes Samarbejde inviteret til Ishøj til en konference om radikalisering. Yasar holdt oplæg om forebyggelse af radikalisering, samt hvordan REM tænker sig ind i dette arbejde. Efterfølgende deltog han i en paneldebat sammen med blandt andre udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Rådsmedlemmerne Bayram Yüksel, Abdirahman Mohamud Iidle og Muhsin Türkyilmaz deltog også i konferencen.

Uddeling af integrationspris i Vordingborg

Bayram Yüksel og Muhsin Türkyilmaz deltog onsdag den 23. november 2016 i uddelingen af integrationsprisen i Vordingborg. Herefter holdte de et oplæg for integrationsrådene fra Vordingborg, Næstved og Lolland om Rådets arbejde.

Rådsmøde om negativ social kontrol

Den 9.-10. december afholder Rådet for Etniske Minoriteter en arbejdsweekend om social kontrol.

Velkommen til Carol Krogstrup og Turan Savas

Carol Krogstrup og Turan Savas er de to nye rådsmedlemmer hos Rådet for Etniske Minoriteter

Høringssvar vedrørende ændring af udlændingeloven

Rådet har afgivet høringssvar vedrørende ændring af udlændingeloven

København Kommunes charter

Rådet for Etniske Minoriteter (REM) assisterede ved København Kommunes ”Charter for demokratiske værdier for antiradikaliseringsarbejdet”.

Undersøgelse af integrationsrådenes gennemslagskraft

Undersøgelse af integrationsrådenes gennemslagskraft

Undersøgelsen stiller skarpt på integrationsrådenes arbejdsvilkår og resultater. Rådet for Etniske Minoriteter opfordrer til at besvare spørgeskemaet sendt til landets integrationsråd af Institut for Menneskerettigheder.

Integration - hvilken rolle kan civil-samfundet spille?

12 lokale historier til inspiration samt spørgsmål og anbefalinger

REM deltager på Folkemødet 2016

Rådet for Etniske Minoriteter afslutter Frivilligheds- og Integrationskaravanen med en paneldebat til Folkemødet.

REM tager afstand fra masse-skyderi

I en Facebook statusopdatering fordømmer Rådet for Etniske Minoriteter masse-skyderiet på en homo-natklub i Florida og tager afstand fra hadforbrydelser

Årsberetning 2015

Rådet for Etniske Minoriteters årsberetning for 2015 er nu tilgængelig online.

Tak for et godt møde!

Rådet for Etniske Minoriteter afholdte repræsentantskabsmøde lørdag d. 28. maj

Repræsentantskabsmøde 2016

Rådet for Etniske Minoriteter afholder repræsentantskabsmøde d. 28. maj

Invitation til Frivilligheds- og Integrationskaravanen 2016

Rådet for Etniske Minoriteter og Frivilligrådet drager i foråret 2016 på en Frivilligheds- og Integrationskaravane.

Viser 41-60 af 124. Per side 10 20 30 Vis alle
« » 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7
Sidst opdateret 17/09 2014